Katrine Borup

Vester Søgade 58, 3.th
1601 København V — Denmark

+45 53 34 83 89
katborup@gmail.com

English Tilbage

Knock them down with a feather (2018)

”Knock them down with a feather” er skabt til udstillingen MINDCRAFT 18 og udstillingsstedet San Simpliciano – en markant klostergård midt i Milano. Værket forholder sig til stedet både formelt og ”litterært”, men er først og fremmest en undersøgelse af et materiales skulpturelle muligheder.

Kan man med en tynd, blød smykkewire (tigertail) skabe en stabil konstruktion af en vis størrelse? Og kan man med mange små tynde elementer skabe visuel tyngde og fylde? Tanken var at lave et værk, som på en gang havde noget fjeragtigt let over sig men samtidig også referencer til rustninger og krig.

Den ide var inspireret af en legende, der knytter sig til San Simpliciano: Det siges, at de tre martyrer, Sisino, Martirio og Allessandro, hvis levn findes i kirken, var medvirkende til, at den Lombardiske hær vandt over kejser Barbarossos i slaget ved Legnano i 1176. Martyrerne deltog i skikkelse af tre duer, som fløj fra San Simpliciano til slagmarken, hvor de sad på korset på Carroccio’en (en slags krigsvogn) under hele slaget.

Hjelm
Col xl hjelm 2018

"Hjelm", smykkewire (tigertail) og små wireklemmer
Foto: Anders Sune Berg

Ærme
Col xl  rme 2018

"Ærme", smykkewire (tigertail) og små wireklemmer
Foto: Anders Sune Berg

Hjelm detalje
Col xl detaljehjelm 2018

Smykkewire (tigertail) og små wireklemmer
Foto: Anders Sune Berg

San Simpliciano
Col xl sansimpliciano 2018

"Hjelm" (bagfra) og "ærme"

MINDCRAFT 18, San Simpliciano, Milano

Formelt har (halv)cirklen og gentagelsen af denne form i klostergårdens buegang været en inspiration, men også nogle forfinede dekorationer i buegangens loft (geometriske borter og plantelignende svungne streger) samt gentagelsen af teglstenene i gårdens belægning. Det gule stillads og sofaerne i buegangen er skabt af kurator Ditte Hammerstrøms.

Hjelm med krop
Col xl hjelmkrop 2018

"Hjelm", smykkewire (tigertail) og små wireklemmer
Foto: Anders Sune Berg

Tanken var at udstillingens besøgende kunne iføre sig ”hjelm” og ”ærme” ved simpelthen at stikke hovedet op i ”hjelmen” nedefra og armen sidelæns ind i ”ærmet ” (værkerne var ophængt i hhv. hovedhøjde og skulderhøjde). Værket forbinder krop, objekt og sted.

proces
Col xl proces1 2018
Col xl proces2 2018
Col xl proces3 2018

Proces

Smykkewiren (tigertail) er en mellemting mellem metaltråd og tekstil tråd og den dobbelthed mellem det bløde og det hårde (fjer og rustning), som er en væsentlig del af værket formelt og betydningsmæssigt, kommer også fra materialet selv. Jeg har udviklet en måde at stabilisere wiren på, så den bliver stativagtigt stabil…..en struktur, der er helt løs og tekstilagtig indtil wireklemmerne klemmes sammen (med en fladtang) og gør strukturen stiv. Opbygningen er ekstremt langsommelig og tålmodighedskrævende, men teknikken er ret enkel.