Katrine Borup

Vester Søgade 58, 3.th
1601 København V — Denmark

+45 53 34 83 89
katborup@gmail.com

English Tilbage

KVINDE FORM DIN KROP (2003)

”Kvinde form din krop” er en stor rulle hudfarvet kirurgisk plaster, der kan formes, så den ligner et perfekt halvrundt kvindebryst. Med lette tryk på den flade rulle kan plasteret skubbes ud i et utal af forskellige former og efter behag danne ikke bare halvrunde bryster men også spidse bryster, skæve bryster, flade bryster og bryster med og uden brystvorter.

Spiralen er et gammelt dekorativt element, der symboliserer ”den store skabende kraft”. ”Kvinde form din krop” peger på, at opfattelsen af kroppen er under forandring, ikke mindst på grund af muligheden for med kosmetiske operationer at give kroppen en anden form end den naturlige. ”Kvinde kend din krop” er ikke længere nok.

”Kvinde form din krop” monteres på kroppen uden på tøjet som et udvendigt billede på den modellering af kroppen, der normalt foregår usynligt under huden. Med sit tredje bryst holder ”Kvinde form din krop” sig ikke inden for rammerne af det naturlige, som plastikkirurgiske operationer ellers typisk gør. Projektet diskuterer fænomenet plastikkirurgi, og en af de overvejelser, ”Kvinde form din krop” lægger op til, er, hvorfor tanken om et tredje bryst forekommer mere grænseoverskridende end tanken om at få forstørret sine eksisterende bryster med silikone.

Kvinde form din krop
Col xl kvinde form din krop besk 1

Kvinde form din krop

Kirurgisk plaster og sølv

Col xl kvinde form din krop 3 rev

Kvinde form din krop

Kirurgisk plaster og sølv

Col xl kvinde form din krop 2 rev

Kvinde form din krop

Kirurgisk plaster og sølv

Col xl kvinde form din krop 1 rev

Kvinde form din krop

Kirurgisk plaster og sølv